InHolland Alumni Bouwkunde

Alles over bouw en bouwkunde!

De voor- en nadelen van het inhuren van een klusjesman

Published / by admin / Leave a Comment

Het inhuren van een klusjesman kan een hele goede optie zijn wanneer je een bepaalde klus in huis wilt aanpakken, of in dit geval dus wellicht laten aanpakken door iemand anders. Het ligt er wel een beetje aan wat je precies voor klus hebt liggen en wat jouw eigen vaardigheden zijn op het gebied van klussen. Het hoeft niet altijd de beste keuze te zijn om iemand in te huren namelijk. Omdat het van meerdere dingen afhankelijk is en er per situatie eigenlijk een inschatting gemaakt zou moeten worden hebben we hieronder voor jou de voor- en nadelen van het inhuren van een klusjesman op een rijtje gezet. Zo kun je een goede beslissing nemen.

Hamer

Het scheelt een hoop moeite

Het grootste voordeel van het inhuren van een klusjesman is natuurlijk dat het jou zelf een hoop moeite scheelt. Het enige dat je hoeft te doen is thuis zijn. Verder weet je heel goed wat je in huis haalt, want je kunt van te voren precies zien wat het uurtarief van de desbetreffende klusjesman is. Dat betekent dat je een goede inschatting kunt maken van de kosten die het met zich mee zal brengen. Daarnaast weet je zeker dat het werk op een veilige manier gebeurt. Zeker wanneer het gaat om een klus die vraagt om een specialist, is dit een groot pluspunt.

Snelheid

Een ander groot voordeel is de snelheid waarmee een klusjesman een klus kan voltooien. Wanneer je het zelf aan gaat pakken is de kans groot dat je tegen onvoorziene zaken aanloopt. Maar denk ook aan het feit dat je de juiste gereedschappen nodig hebt om een klus aan te kunnen pakken. Het kan heel goed zijn dat je deze allemaal nog moet uitzoeken en aanschaffen. Niet alleen duur, maar ook een tijdrovende klus. Als je een specialistische klus moet uitvoeren waarbij je specialistische zaken nodig hebt zoals betonijzer voor de wapening, ben je gegarandeerd sneller met een klusjesman aan je zijde.

Maar het kost wel geld

Het nadeel van het inhuren van een klusjesman is dan wel weer dat het geld kost. Zeker wanneer het gaat om een grotere klus of een klus waarbij het van te voren onduidelijk is hoeveel tijd het gaat kosten is dit wel een nadeel. Dat je een uurtarief weet is handig, maar een klus kan helaas ook uitlopen.

Je moet de boel in de gaten houden

Zeker wanneer je er een fulltime baan naast hebt kan het erg lastig zijn om een klusjesman in te huren. Vaak wil je liever niet dat er een vreemde alleen bij jou thuis is, dus moet je zorgen dat er iemand thuis is wanneer er geklust wordt. Dat kan heel wat moeilijkheden voor je planning opleveren.

Wanneer je een klusjesman wilt inhuren moet je de voor- en nadelen tegen elkaar opwegen en de keuze maken die in jouw specifieke situatie het beste is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *