InHolland Alumni Bouwkunde

Alles over bouw en bouwkunde!

Donkere houten vloeren

Published / by admin / Leave a Comment

Lichte vloeren zijn nog steeds erg populair. Toch blijkt het dat donkerbruine houten vloeren nog steeds hip zijn. Nog steeds vragen veel mensen naar deze mooie aparte kleur. Dit is niet zo gek, want de kleur geeft altijd een mooie elegante sfeer aan het huis. Donkere vloeren passen vaak mooi samen met mooi wit geschilderde muren.

Zijn er nadelen voor donkere houten vloeren?
Ja, die zijn er wel. Een donkere eiken vloer zijn net als alle andere houten vloeren net zo eenvoudig te onderhouden en schoon te maken. Maar laten krassen en viezigheid zich veel sneller zien. Je kan er als eigenaar van een donkere vloer niet omheen en het is een groot nadeel; krassen zijn veel zichtbaarder in vergelijking met een lichte vloer.

Wat zijn de opties?
Ben je er al van overtuigd dat je een donkere vloer in huis wil? Om de toekomstige krassen en viezigheid zo min mogelijk te verbergen is het een optie om de vloer te lakken. Door de vloer flink te laten lakken zal elk licht dat de vloer raakt terug worden gereflecteerd. Dit zal zal eventuele beschadigingen wat meer verbergen.

Een andere optie is om een vloer uit te zoeken met enige patroon vormingen in plaats van een vloer met een donkere kleur zonder enige variatie. Zo is er een optie om een vloer te plaatsen met zowel lichte als donkere kleuren met variatie op elke plank. Wanneer er dan enkele krassen op komen zou het niet snel zichtbaar zijn.

Onderhoud
Eigenlijk heb je met onderhoud twee soorten keuzes. Er zijn mensen die hun donkere vloer perfect onderhouden en wekelijks goed schoonmaken. Zij willen de vloer in top conditie houden. Daarnaast heb je mensen die accepteren dat hun houten vloer een natuurproduct is en laten de vloer vanzelf verouderen. De vloer ziet er dan niet perse slechter uit. De vloer krijgt er een hele andere look door. Hierdoor zal je door de jaren heen een rustieke houten vloer krijgen. De optie ligt bij u.

Houd er rekening mee dat een donkere vloer niet word aangeraden met een huisdier. Je zal veel last krijgen met zichtbare haren op de vloer en nagels laten veel zichtbare krassen achter. Nog niet helemaal zeker? Kom dan gerust langs bij Martijn de Wit Vloeren voor wat meer inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *