InHolland Alumni Bouwkunde

Alles over bouw en bouwkunde!

Energiezuinige kozijnen

Published / by Simeon Mast / Leave a Comment

Verantwoord wonen

Verantwoord wonen begint bij de keuze voor energiezuinige kozijnen. Vaak zijn juist de kozijnen verantwoordelijk voor het energieverlies van een woning. Door gebruik te maken van energiebewuste oplossingen zoals kozijnen met een hoge mate van isolatie kan er een behoorlijke besparing op het energieverbruik worden gerealiseerd. De voordelen van energiezuinige kozijnen zijn talrijk:

  • Comfortabel wonen; een energiezuinige woning biedt extra comfort en er is aanzienlijk minder kans op bijkomende problemen zoals tocht, vocht of zelfs ongedierte.
  • Betere financieringsmogelijkheden; door energiebesparende maatregelen toe te passen, of een energiezuinige woning te kopen, neemt de courantheid van de woning toe.
  • De energierekening; door minder energie te verbruiken gaan je kosten omlaag.
  • Minder CO2-uitstoot; door energiezuinig te wonen, draag je bij aan een beter milieu.
  • Waardestijging woning, door een beter energielabel kan de waarde van de woning stijgen

Comfortabel wonen binnen het budget

Niveaukozijnen.nl is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van energiezuinige kozijnen. Het grote voordeel is dat men niet gebonden is aan slechts een bepaalde materiaalsoort. Al naar gelang de behoefte en het beschikbare budget kan er gekozen worden voor verschillende mogelijkheden:

  • Houten kozijnen
  • Hout/Aluminium kozijnen

Houten energiezuinige kozijnen

Het grote voordeel van houten kozijnen is zonder meer de natuurlijke en warme uitstraling. De traditionele kozijnen van vroeger stonden echter bekend om hun slechte isolatiewaarde. Tegenwoordig is dat echter niet meer het geval. Door gebruik te maken van nieuwe technieken is men in staat om houten kozijnen te produceren die een bijzonder lage Uw waarde hebben. Deze waarde geeft in algemene zin de mate van isolatie aan. Hoe lager deze waarden, des te beter de isolatie. De houten kozijnen van niveaukozijnen.nl hebben een Uw waarde welke varieert van 0.9 Uw tot 1.3 Uw. Dergelijke waardes hebben direct invloed op de hoogte van de energierekening. Zo ben je in staat om een absolute win-winsituatie te realiseren. Een lagere energierekening aan de ene kant en een hogere mate van comfort aan de andere kant.

Hout/Aluminium kozijnen

Hoe zou het zijn om energiezuinig te kunnen wonen terwijl het onderhoud aan de kozijnen minimaal is. Van hout is het bekend dat het een warme en natuurlijke uitstraling heeft maar dat het door weersinvloeden veel onderhoud nodig heeft. Aluminium daarentegen is juist onderhoudsvrij en is door het lage gewicht makkelijk te verwerken. Door beide materialen te combineren ontstaat een kozijn wat de goede eigenschappen van beide materiaalsoorten combineert.

De meerwaarde van energiezuinige kozijnen

Door te kiezen voor hout aan de binnenzijde van de woning krijgt de woning een warme, persoonlijke uitstraling. Het aluminium aan de buitenzijde draagt bij aan een verbeterde isolatiewaarde en is onderhoudsvrij.

Niveaukozijnen.nl is niet alleen producent en leverancier van energiezuinige kozijnen, de medewerkers kunnen je ook uitstekend adviseren bij de aanschaf van dergelijke kozijnen. Op basis van je wensen kan er een inventarisatie worden gemaakt waarbij duidelijk is welke besparing haalbaar is in je persoonlijke situatie. De mate van besparing hangt af van een groot aantal factoren zoals de materiaalkeuze en de isolatiewaarde van het type kozijn.

Overweeg je op termijn om energiezuinige kozijnen aan te schaffen dan is een bezoek aan de website van niveaukozijnen.nl bijzonder raadzaam. Desgewenst kan er een afspraak worden gemaakt om de producten in de showroom te bekijken om zo een volledig beeld te krijgen van de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *