InHolland Alumni Bouwkunde

Alles over bouw en bouwkunde!

Ga jij je huis verbouwen? Let op deze 3 belangrijke zaken

Published / by admin / Leave a Comment

Sommige mensen zien enorm op tegen een verbouwing. Het is ook wel een hele klus maar als je op een aantal belangrijke zaken let, kan het echt veel soepeler verlopen dan je misschien van te voren denkt. Uiteraard is de verbouwing zelf belangrijk, maar er zijn veel experts die je kunt en zal moeten inschakelen voor bepaalde werkzaamheden. Zelf kun je echter heel veel verschil maken door te zorgen voor een gedegen voorbereiding. We hebben de belangrijkste zaken waar je op moet letten voor je op een rijtje gezet.

1. Zorg dat je precies weet wat je wilt

Je zal van te voren goed moeten nadenken over wat je precies wilt. En dan hebben we het echt over details. Je kunt bedenken dat je een nieuwe keuken wilt bouwen, maar veel mensen vergeten wat daar precies voor moet gebeuren. Je moet dan namelijk ook nadenken over het feit dat er aanpassingen aan het leidingwerk gedaan moeten worden. En welke soorten kunststof leidingsystemen heb je dan precies nodig? Kortom: denk aan alle details en zorg dat je weet wat er moet gebeuren. Kan je dit bijvoorbeeld zelf of heb je hulp nodig?

2. Denk na over de kosten

Uiteraard weet je dat een verbouwing kosten met zich mee brengt. Maar bereid je goed voor door bijvoorbeeld te overleggen met je bank. Laat een offerte maken door de aannemer en laat die offerte ook aan de bank zien. Zij kunnen je vertellen of je die kosten wellicht kunt dekken met een extra hypotheek bijvoorbeeld en hoeveel je dat extra kost per maand. Maar wellicht nog belangrijker om over na te denken wat betreft de kosten: alle extra kosten. Van verf en behang tot de parkeerkosten voor de aannemer of het geld dat je kwijt bent omdat je een tijd lang buiten de deur moet eten.

3. Bedenk dat de verbouwing mogelijk uitloopt

Sterker nog: houd er rekening mee dat de bouw vrijwel zeker uitloopt. De bouw is enorm overvraagd op dit moment waardoor je alleen hierdoor al te maken hebt met vertraging. Zorg dat je hier in je planning rekening mee houdt. Aannemers worden nu eenmaal overvraagd, maar ook de leveranciers en de banken. Het scheelt je erg veel kopzorgen en stress door van te voren hierbij na te denken. Vervelend, maar op dit moment is het niet anders.

Maar wanneer je deze drie hoofdzaken tot in de puntjes voorbereid zal de uiteindelijke verbouwing echt veel soepeler gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *