InHolland Alumni Bouwkunde

Alles over bouw en bouwkunde!

Huis kopen? Kijk goed naar deze onderdelen van het huis

Published / by admin / Leave a Comment

Een huis kopen is natuurlijk geweldig. Je staat aan het begin van een nieuw en spannend hoofdstuk in je leven. Alleen is het niet zo dat je zomaar even een huis koopt. Je zal er hoogstwaarschijnlijk een groot deel van je leven in doorbrengen. Wanneer je een huis op het oog hebt kun je jezelf op gaan maken voor de bezichtiging. Ook dat is erg leuk om te doen, maar je moet wel zorgen dat je op de juiste dingen let bij de bezichtiging van een huis. Je wilt echt geen verkeerde keuze maken. Maar waar moet je dan precies op letten? We hebben het voor je op een rijtje gezet.

De eerste indruk

Wanneer je bij een bezichtiging een woning binnenkomt krijg je meteen een eerste indruk. Sta hier goed bij stil. Zie jij jezelf in deze woning leven? Zie jij jezelf in de woonkamer zitten en gebruik maken van de keuken? Past de indeling van de woning bij jouw woonplannen? Kortom, kijk eerst naar het totaalplaatje dat je ziet en vraag jezelf af hoe je jezelf daarbij voelt. Dat zegt namelijk al een heleboel.

De binnenkant van de woning

Vervolgens kun je meer gaan letten op de details aan de binnenkant van de woning. Zie je bijvoorbeeld plekken waar houtrot aanwezig is? Dan zal je dus eerst houtrot reparatie moeten laten uitvoeren als je in de woning wilt trekken. Dat kan een nadeel zijn. Verder kun je kijken of je vochtplekken of scheuren ziet. En kijk bijvoorbeeld hoe het zit met de afwerking van de deuren en ramen in de woning. Informeer verder bij de makelaar hoe het zit met de fundering van de woning. Dit kun je immers niet met het blote oog zien.

De buitenkant van de woning

Wat je aan de binnenkant van de woning hebt bekeken kun je ook aan de buitenkant van de woning doen. Let op lelijke plekken, controleer de staat van belangrijke onderdelen van de woning. Van welk materiaal zijn de kozijnen gemaakt en in welke staat verkeren de kozijnen? Is het dak nog in goede staat? Heeft al het houtwerk aan de buitenkant nog een goede lik verf? Is de tuin goed verzorgd of moet je hier nog een hoop werk aan verrichten?

Door goed naar bovenstaande zaken te kijken weet je veel beter wat voor huis je eventueel gaat kopen. Bedenk daarom van te voren ook goed wat precies jouw wensen zijn. En vooral ook: hoeveel werk ben je nog bereid in een woning te steken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *