InHolland Alumni Bouwkunde

Alles over bouw en bouwkunde!

LED verlichting

Published / by admin / Leave a Comment

Wanneer je goed bezig wilt zijn voor het milieu heb je vast wel eens over LED verlichting gehoord. LED verlichting is een nieuwe soort verlichting die beter is op een aantal aspecten vergeleken met traditionele verlichting (zoals gloeilampen of TL buizen). Daarnaast geeft LED ook nog een aantal extra voordelen die je alleen maar bij LED kunt krijgen.

Wat is LED verlichtingled verlichting

LED verlichting staat voor ‘’light emitting diode”. Het lampje is dus een diode die stroom omzet in licht. Vergeleken met gloeilampen zijn ze veel efficiënter in het gebruik van energie. Een LED lamp heeft bijvoorbeeld een efficiëntie van bijna 90% (dat betekent dat bijna alle energie om wordt gezet naar licht). Een gloeilamp heeft bijvoorbeeld maar een efficiëntie van 10% wat inhoud dat er heel veel warmte vrijkomt wanneer deze aan staat. Vandaar dat gloeilampen ook zo heet worden, omdat alle energie in warmte wordt omgezet en maar een klein beetje naar licht.

Waarom zou je LED verlichting aanschaffen

Er zijn veel voordelen waarom je LED verlichting in je huis zou willen aanschaffen. Om te beginnen is het beter voor het milieu. Zoals eerder vermeld zijn LED lampen zuiniger dan andere vormen van verlichting. Je verbruikt dus minder stroom met LED verlichting. Daarnaast gaan ze ook langer mee, waardoor het een goede investering is. Je zult dus ook niet om het jaar alle bolletjes hoeven te vervangen in alle kamers in het huis.

LED verlichting is daarnaast ook beschikbaar in allerlei verschillende kleuren en vormen. Normale lampen zijn door hun opbouw vaan alleen in de gele versie te koop, maar LED is in alle kleuren te koop. Wil je bijvoorbeeld rode lampjes om het haardvuur te simuleren in je woonkamer? Het kan met LED verlichting.

Interesse in LED lampen aanschaffen? Neem een kijkje op deze site voor meer informatie over LED verlichting. Daarnaast kun je er ook een compleet overzicht zien van alle LED lampen die zij te koop hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *