InHolland Alumni Bouwkunde

Alles over bouw en bouwkunde!

Specialistische gevelrenovatie bij gevelproblematiek

Published / by admin / Leave a Comment

Gevelschade, zoals bijvoorbeeld scheuren in muren en lateien, is voor veel mensen voornamelijk een cosmetisch probleem. De scheur in een muur doet afbreuk aan de muur en beïnvloedt ook de waarde van een pand. Waar mensen soms onvoldoende bij stil staan is dat schade ook een veiligheidsprobleem kan veroorzaken. Zichtbare schade is altijd het gevolg van een constructief probleem met uw pand. Wanneer dat feit wordt genegeerd, kan grotere schade ontstaan en kunnen uiteindelijk problemen ontstaan voor de gebruikers of de omgeving van het gebouw. Zo ver wilt u het toch niet laten komen?

Een oplossing voor gevelproblematiek is een gedegen, specialistische gevelrenovatie. Daarbij wordt niet alleen de cosmetische schade hersteld, maar wordt ook de oorzaak van de schade onderzocht en wordt een oplossing gezocht voor het constructieprobleem. In het herstel wordt éérst de oorzaak weggenomen en daarna pas de zichtbare gevelschade hersteld. Het resultaat: een duurzame en onzichtbare oplossing voor uw gevelschade.

Constructieve problemen herstellen

Een fantastische oplossing voor karakteristieke en monumentale panden is om de gevel te stabiliseren met wapening. De voegen tussen het metselwerk worden dan uitgeslepen, er worden speciale spiraalankers aangebracht in de voegen die de dragende functie van het metselwerk overnemen en daarna wordt de muur afgevoegd. Een groot voordeel van deze methode is dat deze weinig ingrijpend is voor het pand en de omgeving. Er hoeven geen geveldelen te worden vervangen en de gevel hoeft geen ingrijpende wijzigingen te ondergaan. Ideaal voor panden waarvan u de uitstraling niet wilt aantasten, maar juist in ere wilt herstellen.

Onzichtbare oplossing van muurschade

De schade aan uw gevel en metselwerk wordt daarna onzichtbaar hersteld. Daarbij wordt gebruik gemaakt van oorspronkelijke materialen. In uw metselwerk worden geen bakstenen vervangen en de voegen worden in de bestaande stijl hersteld. Gescheurde bakstenen worden gerepareerd met een speciale steenpasta, die op elke kleur kan worden gebracht. Met deze methode wordt de uitstraling en veiligheid van uw authentieke pand in ere hersteld. Na herstel van de constructieschade en cosmetische schade kan uw gebouw weer floreren.

Meer weten over deze unieke vorm van gevelrenovatie? Lees verder op onze website of neem contact op met één van onze specialisten. We leggen u graag uit waarom onze methode zo geschikt is voor bijvoorbeeld monumentale panden, kademuren, bruggen, kerken en nog veel meer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *