InHolland Alumni Bouwkunde

Alles over bouw en bouwkunde!

Veilig werken: houten of kunststof pallets?

Published / by admin / Leave a Comment

Pallets worden dagelijks over de hele wereld gebruikt in enorme hoeveelheden. Pallets worden gebruikt om goederen op te vervoeren. Dagelijks gaan er wereldwijd ongelooflijk veel van deze pallets op reis om goederen te transporteren. Er wordt dan ook al jaren gewerkt met pallets. Maar waar er vroeger enkel houten pallets bestonden, daar zijn er tegenwoordig ook kunststof pallets te vergkrijgen. Die ontwikkeling is er niet voor niets: kunststof pallets bieden bepaalde voordelen die houten pallets niet bieden. Daarnaast is er tegenwoordig een sterke ontwikkeling waarbij bedrijven erg gericht zijn op veilig werken. Welke pallets passen hier het beste bij? Je leest het in dit artikel.

Veilig werken door risico’s te voorkomen

Door het gebruik van de juiste pallets kun je risico’s voorkomen en een veilige werkomgeving creëren. Kunststof pallets zijn hiervoor de beste optie. Het is namelijk zo dat een pallet de hele wereld over reist zoals we eerder al beschreven. Bij houten pallets is het zo dat de kans bestaat dat bacteriën of ongedierte terecht komen in de pallets. Houten pallets moeten daarom om de zoveel tijd behandeld en waar nodig gerepareerd worden zodat ze kwalitatief goed blijven. Er zijn dan ook veel landen die zeer strenge regels hebben opgesteld om te voorkomen dat er ziekte- en bacterieverspreiding plaatsvindt. Door te kiezen voor kunststof pallets hoef je hier helemaal niet meer bij na te denken en werk je dus risicovrij.

Besparen van kosten

Als ondernemer wil je graag efficiënt werken en zoveel mogelijk kosten besparen waar mogelijk. Dat is een ander voordeel van kunststof pallets: deze pallets zijn namelijk veel duurzamer dan houten pallets. Het gaat dan wel over de langere termijn. Kijk je naar de aanschafprijs, dan zullen houten pallets goedkoper zijn.

Minder uitstoot van CO2

Een ander hot-issue van tegenwoordig is het milieu. We moeten rekening houden met de gevolgen van onze handelingen voor het milieu. Zeker binnen de transportwereld. Door kunststof pallets te gebruiken kun je hier een goede bijdrage aan leveren. Deze pallets zijn namelijk lichter dan de houten variant. Je kunt voor hetzelfde geld dus meer goederen vervoeren. Dat betekent dat er per vracht meer goederen mee kunnen, waardoor de CO2 uitstoot uiteindelijk gereduceerd wordt.

Duurzaamheid

Pallets moeten natuurlijk ook geproduceerd worden. Ook hierbij hebben kunststof pallets veel voordelen. Ze kunnen namelijk na productie weer volledig gerecycled worden.

Kunststof pallets zijn dus de beste keuze voor veilig werken, maar bieden ook nog andere voordelen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *